Підозру отримав агент найзасекреченішої служби РФ, який за наказом ексохоронця Путіна готував теракт у Києві

Дата: 18 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в закінченому замаху на вчинення теракту за попередньою змовою групою осіб, а також у незаконному зберіганні та передаванні вибухового пристрою повідомили кадровому співробітнику сил спеціальних операцій міноборони РФ. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Фото: СБУ

Імені підозрюваного не приховують слідчі-есбівці – це Костянтин Маслянко з позивним Мексиканець. Його називають співробітником найзасекреченішої служби РФ. 

Ще 2014  року, як кажуть правоохоронці, він приїхав на окуповану Луганщину, щоб створювати диверсійно-розвідувальні групи. Діяв він під керівництвом командувача сил спецоперацій РФ Валерія Флюстікова та ексохоронця Путіна Олексія Дюміна, який тоді був командиром спецвійськ російського ГРУ.

Маслянку закидають два епізоди: 

  • наприкінці 2014-го завербована ним жінка намагалася влаштувати теракт на станції метро “Арсенальна” в Києві, лишивши там сумку з 3 кілограми тротилу та електродетонатором; 
  • у 2015-му завербований ним чоловік приніс на блокпост українських військових у Станиці Луганській банку з медом, де була вибухівка; внаслідок цього один військовий загинув, а двоє отримали поранення. 

Після початку повномасштабного вторгнення росіян Мексиканця також залучили до розвідувально-підривної діяльності, кажуть українські спецслужбовці. 

Нагадаємо, що до в’язниці відправили члена агентурної мережі росіян, яку координували з окупованого Криму. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter