Есбівці затримали ремонтника доріг з Харкова, який міг навести ракету на житловий будинок у жовтні

Дата: 07 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Харкові правоохоронці затримали місцевого чоловіка, якому закидають державну зраду за те, що міг допомагати російським військовими наводити ракети на місто. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Чоловіка підозрюють у тому, що він міг надіслати координати для удару, якого завдали росіяни 6 жовтня по середмістю Харкова. Тоді внаслідок цього загинуло двоє, серед яких 10-річний хлопчик, а ще десятки цивільних отримали поранення.

Слідчі кажуть, що в наведенні російської ракети допоміг майстер місцевого підприємства, що займається будівництвом автодоріг та мостів. 

“Російська спецслужба завербувала його дистанційно через телеграм. Під виглядом робочих поїздок агент фіксував місця базування та переміщення українських військ на території регіону”,розповідають у СБУ. 

Частина листування підозрюваного з росіянами, яке виклали есбівці
Частина листування підозрюваного з росіянами, яке виклали есбівці

Отриману інформацію чоловік передавав росіянам через зв’язкового. Ним виявився один з колишніх ватажків російських терористів на Луганщині на прізвисько Шаман, якому СБУ раніше повідомила про підозру. Бойовик до 2014-го мешкав у Харкові, а серед інкримінованого йому є знущання з військовополонених. 

Якщо підозрюваного навідника ракет на Харків визнають винним у державній зраді, то він може отримати довічне. 

Нагадаємо, що есбівці встановили особи навідників російської ракети на село Гроза на Харківщині. Ними виявилися двоє братів, які пішли працювати на росіян під час окупації та втекли до Росії. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter