Есбівці висунули п’яту підозру митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП за розпалювання релігійної ненависті

Дата: 19 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Правоохоронці вручили Митрополиту Черкаської єпархії УПЦ МП Феодосію (Денису Снігірьову) пʼяту підозру в розпалюванні релігійної ненависті.

Про це в коментарі “Суспільному” розповіла речниця СБУ в Черкаській області Катерина Дрога.

Фото: Служба безпеки України

Слідство встановило, що митрополит, перебуваючи під домашнім арештом, продовжував активно використовувати соціальні мережі. Він розміщував на ютуб-каналі та фейсбук-сторінці Черкаської єпархії УПЦ МП матеріали, спрямовані на створення умов для міжконфесійної ворожнечі.

Митрополита підозрюють у порушенні рівноправності громадян через їхні релігійні переконання (ч. 2 ст. 161 Кримінального кодексу України).

Наразі розглядається питання про обрання митрополиту чергового запобіжного заходу.

Якщо провину обвинуваченого доведуть у суді, то йому загрожує покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років із забороною обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такої.

У квітні цього року ZMINA писала, що правоохоронці зібрали докази того, що керівник Черкаської єпархії УПЦ МП заперечував збройну агресію РФ проти України та виправдовував дії окупантів. Крім того, у 2020 році клірик віддав розпорядження створити в єпархії новий відомчий сайт за шаблоном РПЦ.

Нагадаємо, що Феодосій відомий своєю антиукраїнською позицією. До прикладу, лише торік називав затриманого есбівцями проросійського пропагандиста Яна Таксюра “невинною і чесною людиною”, а влітку в Черкасах заклав “капсулу часу” у фундамент храму, в якій згадав московського патріарха Кирила, що закликає вбивати українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter