Експоліцейську з Куп’янська на Харківщині підозрюють у тому, що здавала росіянам своїх колег

Дата: 19 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Колишній поліцейській з Куп’янська повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. 

Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі. 

Підозрюваною є колишня спеціалістка-криміналістка, яка добровільно, за словами слідчих, перейшла на бік російських військових.  

Вона повідомляла росіянам інформацію щодо анкетних даних поліцейських в області, зокрема фактичні адреси мешкання, а також відомості про наявність у них зброї.

“Підозрювана проводила обшуки за місцем проживання колишніх колег з метою відшукування і вилучення табельної вогнепальної зброї”, – розповіли слідчі. 

Досудове розслідування ще триває. Якщо провину жінки за інкримінованою статтею доведуть, їй загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне з конфіскацію майна. 

Мер Куп’янська Геннадій Мацегора домовився з російськими військовими про передання влади в місті в лютому. Вже за кілька днів йому повідомили про підозру в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України та в державній зраді. Разом з Мацегорою на перемовинах з росіянами, за його словами, була присутня начальниця поліції міста Наталія Шевченко

Нагадаємо, що Державне бюро розслідувань працює над розслідуванням майже 600 кримінальних проваджень щодо державної зради та колабораціонізму.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter