“Експертизи суперечать одна одній”: правоохоронці заявили, що не знають точного зросту вбивць Шеремета

Дата: 20 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Прокурор у справі вбивства Павла Шеремета заявив, що зафіксований на камерах відеоспостереження зріст убивць журналіста поки не вдалося встановити достеменно і слідство має експертизи, які суперечать одна одній.

Про це Сергій Зузак повідомив на засіданні апеляційного суду, передає “Українська правда”.

Захист у суді 10 січня демонструє різницю в зрості між убивцею та Антоненком

Судді розглядали скаргу захисту на арешт підозрюваного Андрія Антоненка. Адвокати просили суд витребувати в слідства експертизу щодо зросту вбивці. Захист посилався на документ, опублікований у ЗМІ, у якому йдеться, що кілер на зріст 164–175 см. Водночас Антоненко, згідно з військовим квитком, має 180 см зросту. 

“Дійсно, є такий висновок (про зріст убивці. – Ред.). Крім того, це не один висновок, є ще інший висновок, який дав інші результати, дещо більший зріст особи. У 2020 році, тобто в цьому році, призначено аналогічну експертизу для встановлення зросту цих осіб… І отримано висновок про те, що зріст осіб узагалі неможливо встановити під час ходи, і експерт не визначив навіть приблизно зросту. Тобто це питання на даний час не вирішено, є різні думки експертів, тому слідчий не долучав ці висновки до матеріалів клопотання”, – сказав Зузак. 

Суд, заслухавши обидві сторони, підтримав прохання захисту, зобов’язавши прокурора принести висновок про зріст убивці на наступне засідання. У зв’язку з цим розгляд скарги відклали на 2 березня.

Печерський суд у Андрія Антоненка Riffmaster

Опубліковано Всесвітньо-Броварське Телебачення Четвер, 20 лютого 2020 р.

 

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що якщо в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета знайдуть докази фальсифікації з боку правоохоронців, то причетних до цього силовиків покарають. 

Наразі правоохоронці повідомили, що підозрюють у справі Шеремета щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугарь, лікаря й волонтера Юлію Кузьменко (Лисицю), музиканта й добровольця Андрія Антоненка (Riffmaster), добровольців Владислава та Інну Грищенків (Бучу й Пуму). Слідство вважає основним мотивом убивства журналіста Шеремета дестабілізацію ситуації в Україні.

Адвокати підозрюваних не вперше кажуть про фальсифікацію доказів. Захист підозрюваної Дугарь опублікував висновки експертів, які нібито спростовують докази її винуватості. 

Захист Антоненка також заявив, що експертиза ходи, яка нібито підтверджує причетність фігурантів справи до злочину, проведена з порушенням закону і містить маніпуляції. Зокрема, експерт, який проводив дослідження, не тільки отримав матеріали справи з порушеннями законодавства, але й не мав права проводити експертизу, адже в нього немає на це кваліфікації, бо його основною діяльністю є тренерство з карате.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter