Екскерівник Божковської колонії, де катували вʼязнів, отримав майже пів мільйона премії та максимальну пенсію – Омбудсман

Дата: 03 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

На Полтавщині колишній керівник Божковської виправної колонії № 16, де катували увʼязнених, отримав 400 тисяч гривень премії та максимальну пенсію.

Про це написав Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За словами посадовця, він ініціював вивчення службової документації про діяльність колонії в Департаменті з питань виконання кримінальних покарань Мінʼюсту України.

Одночасно на вимогу Омбудсмана про надання доступу до вивчення службової документації, 6 червня міністерство розпочало проведення службового розслідування за фактами катувань та вимагання майна засуджених в даній колонії.

За результатами вивчення встановили, що в липні 2023 року під час проведення службового розслідування, не чекаючи остаточних висновків, погоджене звільнення за власним бажанням начальника установи з виплатою йому премій 400% до посадового окладу “за особливі досягнення в роботі” та інших грошових виплат на загальну суму майже 400 тис. грн.“, – зазначив Лубінець.

Він додав, що у грудні 2023 року екскерівник Божковської виправної колонії № 16 отримав рішення про встановлення йому максимального рівня пенсії.

Омбудсман закликав слідчих ДБР з’ясувати, чому колишнього керівника колонії, де катували в’язнів, преміювали.

Слідчі Держбюро розслідувань мають визначити чому після встановлених систематичних порушень та фактів катувань і побиття засуджених керівництво ДКВС України прийняло рішення про безпідставне та незаконне нарахування 400% преміювання керівника”, – наголосив Уповноважений Верховної Ради з прав людини.

Нагадаємо, наприкінці травня топочного року чотирьом службовцям Божковської виправної колонії (№16) на Полтавщині повідомили про підозри в катуваннях в’язнів. 

Детективи ДБР кажуть, що жертвами катувань ставали майже всі, хто потрапляв до колонії, тож встановлення потерпілих триває досі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter