Двом колишнім працівницям суду з Луганщини загрожує довічне за держзраду

Дата: 24 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

До суду скерували обвинувальні акти щодо секретарки судового засідання та помічниці судді з Луганщини, яких обвинувачують у державній зраді та колабораціонізмі.

Про це повідомили у ДБР. 

Після того, як російські військові тимчасово окупували Старобільський район, підозрювані жінки погодили співпрацювати з загарбниками. 

Вони допомагали їм створити та організувати роботу “прокуратури”, яка б мала працювати за “законами” російських бойовиків з Луганщини. За це обвинувачені отримали підвищення від росіян та обійняли посади “прокуророк”. 

Також вони активно брали участь у масових “урочистих заходах” бойовиків, пропагуючи їх політику. На світлинах, опублікованих детективами, видно, як жінки стоять на мітингу, учасники якого тримають заборонену в Україні комуністичну символіку. 

Щодо обох підозрюваних проводили спецрозслідування.

Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Нагадаємо, що за звинуваченнями в державній зраді довічне з конфіскацією майна загрожує начальнику одного з відділів “Північної виправної колонії №90”, який пішов на співпрацю з росіянами та під час їхньої втечі з Херсона випустив в’язнів з установи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter