Двох “рейкових партизанів” білоруський суд відправив за ґрати на 22 роки

Дата: 11 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

10 лютого у Білорусі Могилівський обласний суд ухвалив вирок щодо позбавлення волі “рейкових партизанів” Дмитра Клімова та Володимира Аврамцева. Чоловіків засудили до 22 років в’язниці. Ще один обвинувачений у справі Євген Мінкевич отримав термін у 1, 5 року, але його звільнили за амністією.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Дмитро Клімов, Володимир Аврамцев та Євген Мінкевич. Фото правозахисного центру “Вясна”

Як стверджують білоруські правоохоронці, Дмитро Клімов та Володимир Аврамцев причетні до спалення двох релейних шаф сигнальної установки на залізниці поряд із залізничним вузлом Осиповичі. Під час затримання силовики поранили Дмитра Клімова.

Обох молодих людей білоруський суд визнав винними за п’ятьма тяжкими статтями Кримінального кодексу, зокрема “теракт”, “державна зрада”, “участь у терористичній організації”. Суд проходив за зачиненими дверима.

Нагадаємо, наприкінці грудня 2022 року, білоруський суд ухвалив вирок трьом жителям Світлогорська, яких звинуватили у вчиненні диверсій на залізниці, котрою йшли потяги з російською військовою технікою для участі у війні в Україні наприкінці лютого. “Рейковим партизанам” призначили від 21 до 23 років колонії зі штрафом та конфіскацією майна. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter