Двох білорусів, які відбивали мітингаря в ОМОНу, відправили на три роки до колонії

Дата: 29 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

Суд білоруського міста Молодечне засудив до трьох років колонії загального режиму двох чоловіків, які під час акції протесту намагалися відбити в омонівців мітингувальника. 

Про це повідомили в правозахисному центрі “Весна”.

19 червня в місті відбулась акція протесту у вигляді ланцюга солідарності. Під час цього силовики затримали чоловіка на ім’я Микола Олійник. Однак інші протестувальники, обурені поведінкою ОМОНу, відбили мітингаря. Водночас під час бійки, яку зафіксували на відео, один зі співробітників нібито дістав зброю. 

Згодом Слідчий комітет країни відкрив кримінальну справу за статтею 363 “Опір працівникові органів внутрішніх справ або іншій особі, що охороняє громадський порядок”. Підозрюваними в ній проходили троє: Павло Пєсков, Владислав Євстегнєєв та Володимир Негода. 

Судді, які розглядали справу, дійшли висновку, що Пєсков та Євстегнєєв чинили насильницький опір співробітникам мінського ОМОНу та пошкодили їм формений одяг, а також залишили подряпини на колінах і ліктях. На суді Євстегнєєв визнав провину повністю, а Пєсков зробив це частково. Перший пояснив, що встряв у бійку через крик жінки біля міліцейського автобуса, а згодом підвернув ногу і впав разом зі співробітником ОМОНу.

Павло Пєсков та Владислав Євстегнєєв

Пєсков також заявив на суді, що почув крики про допомогу і побачив бійку. За його словами, втрутитись у неї він вирішив тому, що інцидент відбувся в громадському місці, де були присутні діти. 

Євстегнєєва затримали для відбування покарання прямо в залі суду. Пєскову ще 18 вересня змінили запобіжний захід з домашнього арешту на взяття під варту, а тому 11 днів йому зарахують у 3,3-річний термін позбавлення волі. Відомо, що третій підозрюваний – Володимир Негода – досі перебуває в розшуку. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter