Дружина кримського політв’язня Нарімана Джеляла дізналася про місце його перебування

Дата: 29 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Дружина кримського політв’язня, першого заступника Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла Левіза отримала відповідь на свого листа від чоловіка, про місце перебування й стан якого нічого не знала з 3 жовтня, відтоді як його забрали із СІЗО-2 Сімферополя на етапування.

Він зараз перебуває в колонії міста Мінусинська Красноярського краю РФ, повідомила Левіза 29 листопада у фейсбуку.

Левіза і Наріман Джелял. Фото із сімейного архіву

Відповідей на звернення до ФСВП та ГУ ФСВП у Красноярському краї, а також на письмові запити та телефонні дзвінки до в’язниці Мінусинська, які здійснювала протягом кількох тижнів, вона так і не отримала.

“Але нарешті на свої численні листи Наріману отримала довгоочікувану відповідь від нього”, – написала вона.

Левіза розповіла, що етап був важкий: хвороба, холод, після всього перенесеного Наріман не може нормально і повноцінно харчуватися.

Найбільше її непокоїть неможливість хоч якось допомогти Наріману в ув’язненні, написала вона. Відповідно до правил йому з особового рахунку на місяць можна скористатися лише 6–6,5 тисячами рублів.

“Це обмаль, оскільки на тижневу передачу тут витрачалося більше. А можливість передати посилку в мене лише один раз на пів року, й лише у 20 кг”, – уточнила дружина бранця Кремля

Також Наріман у листі до дружини написав, що складно переносить розлуку та незнання про те, що відбувається.

У своїй публікації Левіза звернулася до всіх із проханням писати Наріману якнайбільше листів, щоб хоч якимось чином полегшити його стан.

Написати листа можна двома способами: поштою звичайним листом, час отримання два-три тижні, та за допомогою інтернету через сервіс Ф-лист, час отримання – двічі на тиждень.

Поштова адреса: вул. Горького, 114, Мінусинськ, Красноярський край, Росія, 662606, одержувач Джелялов Наріман Енверович, 1980 р.н.

Надіслати листа через сервіс Ф-лист можна, перейшовши за посиланням  і скориставшись послугою “написати листа”. Якщо бажаєте отримати відповідь на свій лист, необхідно замовити та сплатити бланки для відповіді.

Джерело: фейсбук-сторінка Левізи Джелял

Нагадаємо, що Джеляла забрали із СІЗО на етап разом із братами Асаном та Азізом Ахтемовими 3 жовтня 2023 року. Згодом Азіз повідомив листом, що прибув до місця відбування покарання 10 листопада – до в’язниці-2 міста Єнісейська Красноярського краю. Асан прямує дорогою до Владимирської в’язниці після чотирьох СІЗО, в яких він пробув деякий час дорогою (станом на сьогодні).

Про Нарімана нічого не було відомо до 29 листопада.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter