Домен сайту терористичного угруповання ХАМАС розміщений на російському хостингу

Дата: 22 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Домен терористичного угруповання ХАМАС – hamas.ps – розміщений на російському хостингу VDSina, офіс якого знаходиться в Москві.

Про це повідомило ізраїльське медіа “Мезуза” в телеграмі.

Офіс компанії Selectel. Джерело: selectel.ru, CC BY-SA 4.0

Домен ресурсу терористів підтримується на серверах російської компанії Selectel. Журналісти з’ясували, що зараз вона знаходиться в Об’єднаних Арабських Еміратах, однак родом з Росії. Засновником та головою ради директорів Selectel є Лев Левієв. Він же – співзасновник забороненої в Україні соцмережі “ВКонтакте”. Чоловік має російське та ізраїльське громадянства.

Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн порівняла Росію із терористичною організацією ХАМАС. Вона нагадала про понад 600 днів повномасштабного російського вторгнення в Україну та напад терористів ХАМАСу на Ізраїль, підкресливши, що ці “кризи, якими б різними вони не були, закликають Європу та Америку зайняти позицію та виступити разом”.

Водночас політикиня зауважила, що палестинський народ страждає від терору ХАМАСу, тож ніяких суперечностей у солідарності з Ізраїлем і діях щодо гуманітарних потреб палестинців не може бути. 

Також ZMINA повідомляла про те, що корпорації Google та її дочірній компанії YouTube Єврокомісія надіслала лист-попередження щодо дезінформації та графічного контенту, пов’язаного з нападом бойовиків палестинської організації ХАМАС на Ізраїль.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter