Додому з російського полону повернулися 116 захисників України (відео)

Дата: 04 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Додому з російського полону повернулися 116 захисників України, серед них — оборонці Маріуполя, херсонські партизани, снайпери з Бахмутського напрямку.

Про це 4 лютого повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак у телеграмі. 

Всього в межах великого обміну вдалося звільнити з полону росіян 87 воїнів ЗСУ, двоє з яких — із ССО, вісім бійців ТрО, сім — з Нацгвардії, шість — з Нацполіції, п‘ять — співробітники прикордонної служби, двоє з Військово-Морських Сил та один представник Державної служби з надзвичайних ситуацій, уточнив урядовець.

З усіх звільнених військовослужбовців — двоє офіцерів та 114 рядових і сержантів.

“Працюємо далі. Ми повернемо всіх”, — написав Єрмак.

Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака
Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака

Попередній обмін полоненими відбувся 8 січня 2023 року. Тоді Україні вдалося повернути з російського полону 50 військовослужбовців: 33 офіцери та 17 рядових і сержантів. Тоді в Україну повернулися повернулися люди, які потрапили в полон на Чорнобильській АЕС, а також оборонці Маріуполя, військові з Донецького напрямку, зокрема з-під Бахмута, а також із Київщини, Чернігівщини, Херсонщини та інших регіонів, де тривали бої.

Також напередодні нового, 2023 року, 31 грудня, додому повернулися 140 захисників. Серед них – поранені, захисники Маріуполя, острова Зміїний, бійці територіальної оборони зі Славутича, військові з Бахмутського напрямку.

Детальніше про те, як полонених захисників України тримають у Росії та на окупованих нею територіях, ви можете прочитати за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter