У рамках чергового обміну до України повернулися 140 полонених

Дата: 31 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

31 грудня Україна та РФ провели черговий обмін полоненими – Україна повернула додому 140 захисників.

Про це повідомив голова ОП Андрій Єрмак.

Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака

Серед них – поранені, а також захисники Маріуполя, острова Зміїний, бійці територіальної оборони зі Славутича, а також військові з Бахмутського напрямку.

“Це черговий великий обмін, який вдалося здійснити – 140 людей повертаються додому… 132 чоловіки та 8 жінок, 22 офіцерів та 118 сержантів та солдат… Поки вони стріляють, ми відбиваємось, відповідаємо та повертаємо”, – написав Єрмак.

Джерело: телеграм-канал Андрія Єрмака

Усього звільнити вдалося 82 бійців Збройних сил, 15 бійців тероборони, 22 службовці Національної гвардії, 11 бійців Військово-морських сил та 10 прикордонників.

У Представництві президента України в АРК повідомили, що серед 140 українців, яких вдалося повернути з полону  герой-захисник Маріуполя, представник корінного кримськотатарського народу, парамедик з “Азовсталі” Асан Ісенаджиєв.

“Нарешті боєць, який з першого дня повномасштабного вторгнення надавав медичну допомогу українським військовим та цивільному населенню у Маріуполі, повернувся з ворожого полону – і Україна докладе максимальних зусиль, щоб повернути додому усіх своїх захисників і захисниць“, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у полоні в Росії наразі перебувають 3,4 тисячі українських військовослужбовців. 

Раніше ZMINA повідомляла, що від початку роботи Офісу уповноваженого зі зниклих безвісти і станом на початок грудня, Україна повернула додому тіла 827 захисників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter