До травня підлітки 14–16 років зможуть перетнути лінію розмежування зі свідоцтвом про народження

Дата: 29 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України підтримав спрощення процедури виїзду з окупованої території підліткам віком 14–16 років, у яких не було можливості оформити український паспорт або які його втратили. До 1 травня вони можуть перетнути лінію розмежування зі свідоцтвом про народження. 

Про це повідомляє “Дзеркало тижня” з посиланням на пресслужбу Міністерства в справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

 

Очільниця відомства Оксана Коляда зазначила, що підлітки, які проживають на окупованій території, зможуть приїхати на контрольовану, оформити паспорт і потім безперешкодно перетинати лінію розмежування.

Вони отримають можливість інтегруватися в український простір, вступити в українські виші та відчути себе повноцінними громадянами країни з усіма правами і можливостями, якими їх забезпечує держава, – зауважила міністерка. 

Нагадаємо, що наприкінці листопада 2019 року набув чинності новий порядок в’їзду-виїзду осіб, а також переміщення товарів на тимчасово окупованих територіях Донбасу.  Згідно з документом, діти, які не досягли 14-річного віку, можуть перетинати лінію розмежування за закордонним паспортом або свідоцтвом про народження, а громадяни України віком 14–16 років – за внутрішнім або закордонним паспортом. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter