До п’яти років колонії загрожує російському силовику, причетному до переслідування в Криму журналіста Єсипенка

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни повідомили так званому “слідчому УФСБ РФ у Республіці Крим та місті Севастополі”, причетному до переслідування журналіста та політв’язня Владислава Єсипенка. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Владислав Єсипенко у 2021 році. Фото: “Ґрати”

Імені підозрюваного не називають, утім на сайті ОГП можна знайти підозру, видану на громадянина Росії Віталія Власова.

Він приїхав до окупованого півострова з Амурської області РФ. Цей же росіянин причетний до переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова

Саме Власов почав незаконне кримінальне провадження щодо Єсипенка, який тепер відбуває п’ятирічний строк у російській колонії. У повідомленні правоохоронці згадують, що російські силовики застосовували до політв’язня фізичну силу, електричний струм та морально тиснули.

Нагадаємо, що Єсипенка російські силовики арештували 10 березня 2021 року, а трапилося це після відвідування ним акції з нагоди дня народження Тараса Шевченка в Сімферополі.

Торік Єсипенка так званий “Сімферопольський районний суд” визнав винним у незаконному зберіганні та перевезенні вибухового пристрою. Про те, чому справа проти журналіста є сфальшованою, ви можете прочитати в матеріалі за посиланням.

Торік слідчі вже оголошували підозру іншому ефесбівцю Денису Коровіну, який затримав Єсипенка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter