До 15 років загрожує ексофіцеру з корвета “Тернопіль”, який тепер з російського корабля гатить по Україні

Дата: 03 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Колишньому командиру ракетно-артилерійської бойової частини протичовнового корвета “Тернопіль”, який у 2014 році перейшов на сторону Росії, загрожує до 15 років позбавлення волі за звинуваченнями у державній зраді. 

Про це повідомили в ДБР. 

У правому нижньому куті – підозрюваний у державній зраді Павло Коробков

Корвет “Тернопіль” – багатоцільовий корабель прибережної дії Військово-Морських сил України, який спустили на воду 15 березня 2002 року. Судно вважали найновішим корветом ВМС. 

Російські військові захопили корабель 20 березня 2014 року, однак більшість членів екіпажу не перейшла на їхню сторону.

Слідчі кажуть, що після захоплення військової частини росіянами підозрюваний у держзраді командир відмовився передислокуватись до Одеси і тепер воює у складі збройних сил РФ на посаді командира бойової частини великого десантного корабля “Цезар Куніков”. В його обов’язки входить ввід даних для запуску ракет по українських містах.

Імені підозрюваного правоохоронці не називають, але серед фотографій, доданих ними до повідомлення на сайті, можна побачити світлину сторінки газети, де колишнього українського військового називають Павлом Коробковим.

Коробков не єдиний з членів екіпажу “Тернополя”, який перейшов на сторону Росії та вже отримав підозру у держзраді від українських правоохоронців.

Так, влітку про неї повідомили екскомандиру корвета Максиму Ємельяненку, який зараз на російському сторожовому кораблі “Ладний” на посаді помічника командира також воює проти України. 

Максим Ємельяненко

Йому так само загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Підозрюють у держзраді й колишнього командира штурманської бойової частини “Тернополя” Станіслава Походощука. Він проходить службу у 36 бригаді ракетних катерів Балтійського флоту збройних сил Росії.

Станіслав Походощук

Нагадаємо, що судитимуть колишнього заступника начальника розвідувального управління командування штабу Військово-Морських сил ЗСУ. Він також перейшов на сторону Росії у 2014-му, а вже цього року брав участь у бойових діях у Бучі та Ірпені як командир 155 окремої бригади морської піхоти РФ. 

Правоохоронці кажуть, що рідні чоловіка досі живуть на Київщині.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter