До 15 років за ґратами загрожує поліцейському, який на Харківщині здавав росіянам атовців

Дата: 08 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в добровільному обійманні посади в незаконному правоохоронному органі, створеному на тимчасово окупованій території, повідомили колишньому правоохоронцю в Харківській області. 

Про це повідомили в ДБР. 

Фото: ДБР
 

Колишній правоохоронець після захоплення Куп’янського району російськими військами написав заяву на ім’я голови окупаційної адміністрації, в якій попросив призначити його на посаду поліцейського.

Чоловік, як кажуть детективи, підписав договір про роботу та став дільничним інспектором, а згодом очолив пункт окупаційної поліції в Шевченкові. Там він забирав у місцевих техніку, а також здавав окупантам атовців.

Якщо суд визнає його винним, то підозрюваному загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Судячи з опублікованої ДБР фотографії, підозрюваний був старшим лейтенантом поліції. 

Деяких колег підозрюваного по окупаційній поліції на Харківщині вже судять за співпрацю з росіянами. Так, до суду передали справу жителя Куп’янська, який спочатку став в окупантів рядовим членом “народної міліції”, а вже за два дні – “в. о. поліцейського взводу патрульної служби”. Йому також загрожує до 15 років за ґратами. 

Нагадаємо, що судитимуть експоліцейську з Куп’янська, яка під час окупації обшукувала й відбирала табельну зброю в колег. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter