“Для забезпечення безперешкодної роботи ЗМІ”: з СБУ звільнили голову департаменту захисту національної державності

Дата: 01 Лютого 2024
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський звільнив начальника департаменту захисту національної державності Служби безпеки України Романа Семенченка. 

Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті Офісу президента. 

Ілюстраційне зображення. Фото: Офіс президента України

Захист національної державності у СБУ називають “найважливішим пріоритетом служби”. 

Відповідні підрозділи, як розповідають на сайті, між іншим, викривають та притягають до відповідальності колаборантів, викривають іноземців, які втручаються у внутрішні справи України, посягають на її територіальну цілісність або інспірують сепаратистські настрої, а також блокують проросійські рухи. 

У СБУ, коментуючи звільнення Семенченка, наголосили, що відбулось це у рамках оптимізації. 

“СБУ в умовах повномасштабної війни постійно змінюється, оптимізуючись як ефективний та бойовий контррозвідувальний орган, що здатний захищати державу від усього спектру можливих викликів. Ми усвідомлюємо, що захищаємо демократичну Україну, в якій зміцнення національної державності є одним із ключових пріоритетів, реалізація якого має забезпечувати у тому числі безперешкодну роботу ЗМІ та гарантувати їм достатній рівень безпеки”,кажуть спецслужбовці. 

Ефективна реформа СБУ була однією з вимог, яку до влади ставили правозахисники ще в липні 2019 року. Експерти тоді зазначали, що відомство успадкувало багато притаманних радянській спецслужбі функцій та працює практично без будь-якого контролю за своєю роботою. Свого часу закликав реформувати СБУ й Генсек НАТО Єнс Столтенберг

Нагадаємо, що СБУ каже, що “не має жодного стосунку” до нападу на квартиру журналіста Юрія Ніколова

Фотографія обкладинки: СБУ 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter