Генсек НАТО закликав парламент реформувати СБУ

Дата: 31 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Україну реформувати СБУ.

Про це він сказав під час виступу у Верховній Раді. 

“Цей новообраний парламент має історичну можливість змінити Україну на краще. Всі ви зробили потужний ривок уперед. Я очікую впровадження закону про нацбезпеку, який був ухвалений минулого року, з парламентським наглядом над відомствами безпеки та оборони, а також реформування СБУ”, – сказав він. 

Столтенберг запевнив, що НАТО допоможе працювати Україні над запровадженням принципів альянсу, аби посилити верховенство права, забезпечити права меншин, реалізувати боротьбу з корупцією і досягти відкритості та прозорості всіх спектрів державного життя.

У своєму виступі генсек НАТО також засудив російську агресію щодо України та привітав масштабний обмін, який відбувся на початку вересня. 

“Усі члени НАТО з Європи і Північної Америки єдині у своєму засудженні російської поведінки”, – наголосив він.

Нагадаємо, що президенту Володимиру Зеленському подали проєкт нової редакції Закону “Про Службу безпеки України” на початку жовтня.

Як відомо, реформа СБУ була однією з вимог, яку до нової влади поставили правозахисники ще в липні цього року. Експерти тоді зазначали, що відомство успадкувало багато притаманних радянській спецслужбі функцій та працює практично без будь-якого контролю за своєю роботою. 

Зміни, які чекають на відомство, чиновники називають “наймасштабнішими” за часи незалежності. ZMINA докладно розповідала про те, якою бачать службу безпеки її нові керівники та як вони хочуть деполітизувати роботу відомства.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter