Зеленському подали проєкт закону про нову СБУ

Дата: 15 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Президенту України Володимиру Зеленському подали проєкт нової редакції Закону “Про Службу безпеки України”.

Про це повідомляє СБУ.

Голова служби Іван Баканов передав Зеленському документ, який днями презентували міжнародним експертам, зокрема послам “Великої сімки”, керівникам Представництва ЄС в Україні, а також керівникам Представництва НАТО в Україні. Вони, як зазначили у відомстві, підтримали реформу та запропонували допомогу в її реалізації. 

“Законопроєкт враховує передовий європейський досвід та найкращі міжнародні практики в безпековій сфері. СБУ має трансформуватися у високотехнологічну, мобільну та оптимальну за чисельністю спеціальну службу, здатну ефективно протидіяти новітнім викликам та загрозам державній безпеці України”, – повідомили там. 

Як відомо, реформа СБУ була однією з вимог, яку до нової влади поставили правозахисники ще в липні цього року. Експерти тоді зазначали, що відомство успадкувало багато притаманних радянській спецслужбі функцій та працює практично без будь-якого контролю за своєю роботою. 

Зміни, які чекають на відомство, чиновники називають “наймасштабнішими” за часи незалежності. ZMINA докладно розповідала про те, якою бачать службу безпеки її нові керівники та як вони хочуть деполітизувати роботу відомства. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter