Для українців, яким через російське вторгнення потрібні протези, почали збір мільйона доларів

Дата: 25 Липня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні запускають благодійний проєкт, у межах якого планують зібрати мільйон доларів, щоб допомогти українцям, яким через російське вторгнення потрібні протези.

Про це на сторінці у фейсбуку розповів СЕО Innolytics Group Володимир Бандура

Фото: фейсбук-сторінка Володимира Бандури

Ідея створити проєкт народилася під час допомоги дев’ятирічній Олександрі з Гостомеля, яка на початку березня втратила вітчима та руку внаслідок російського обстрілу. Окупанти розстріляли автомобіль, у якому перебувала дівчинка, на блокпосту. 

Бандура розповів, що для допомоги дівчинці відгукнулись у Singularity University – приватній компанії зі США. Водночас її співзасновник та голова правління Петер Діамандіс запропонував оплатити всі витрати й порекомендував компанію, що виготовляє протези.

“Компанія робить одні з найкращих роботизованих рук. За функціональністю, вагою, зовнішнім виглядом тощо. Вони повністю індивідуальні під розміри й тон шкіри пацієнта, друкуються на 3D-принтері. Ми демонстрували продукт тим, хто цієї допомоги потребує. І відгуки від них – це найкраще, що вони бачили. І навіть не думали, що таке можливе”, – розповідає Бандура. 

Фото: фейсбук-сторінка Володимира Бандури
Фото: фейсбук-сторінка Володимира Бандури

Протези дозволяють брати навіть дрібні предмети, зокрема ручки, монети, кредитні картки тощо. 

Бандура каже, що, оцінивши кількість українців, які можуть потребувати допомоги, разом з партнерами вирішили масштабувати проєкт.

“Поставили за мету зібрати 1 млн доларів, що дасть нам змогу допомогти 100 людям. Чи більше для подальшого масштабування проєкту. І ми успішно до цієї мети рухаємось. Одразу скажу, інформую про проєкт, оскільки, думаю, знайдуться люди, яким ця допомога потрібна. Але не закликаю донатити. В українців зараз і так більш ніж досить завдань”, – зазначив він.

Нагадаємо, що, за даними ООН на середину червня, росіяни вбили щонайменше 4597 українців та поранили ще 5711.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter