Для обкладинки Vogue уперше сфотографували людину третьої статі

Дата: 21 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

На обкладинці грудневого випуску мексиканського журналу Vogue уперше в історії журналу з’явилася людина третьої статі. 

Про це пише видання The Guardian.

37-річна модель Естела Васкес належить до представників третьої статі, яких на півдні Мексики здавна називають “муксі”. Це люди, які народилися чоловіками, але відіграють у суспільстві так звану традиційну “жіночу роль”.

Найчастіше вони відмовляються від вступу в шлюб і з чоловіками, і з жінками і стають опікунами членів родини похилого віку. Муксі існували в Мексиці багато віків і були невід’ємною частиною культури регіону, однак із приходом іспанських конкістадорів і католицтва їх почали дискримінувати. 

Сучасних муксі в країні заведено зараховувати до ЛГБТ-спільноти, однак за межами Мексики про них чули небагато. 

“Я думаю, що це величезний крок. Усі бачать цю обкладинку, всі вітають мене. Важко зрозуміти емоції, які я відчуваю. Це майже змушує мене плакати”, – розповіла журналістам Васкес та додала, що досі муксі стикаються з дискримінацією з боку мексиканського суспільства. 

Як відомо, на сьогодні в сусідніх з Мексикою США понад сім тисяч людей мають посвідчення особи, в якому замість жіночої або чоловічої статі вказують небінарний маркер X. Ще у 2016 році близько 1,4 мільйона американських дорослих ідентифікували себе як трансґендерів, а тому, як зазначають експерти, кількість людей, які хотіли б отримати право не вказувати своєї біологічної статі в документах, оцінюється в майже пів мільйона осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter