Дітям в українських школах розповідатимуть про мінну небезпеку

Дата: 14 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Міністерство освіти та науки України спільно з ЮНІСЕФ розробляють курс із мінної безпеки для школярів, що стане доповненням до шкільного курсу “Здоров’я, безпека та добробут”.

Про це розповіли в МОН. 

Дівчинка в метро Харкова дивиться на стенд із вибухонебезпечними предметами, які можна знайти в Україні через російське вторгнення. Фото: Фонд “Професійний розвиток Харкова”

Лише поточного року понад 5 тисяч освітян, соціальних працівників та представників громадських організацій уже пройшли тренінги від ЮНІСЕФ з навчання дітей мінної безпеки.

Окрім цього, щонайменше 640 тисяч дітей пройшли як онлайн, так і офлайн заняття з мінної просвіти. Такі заняття, наприклад, проводили дітям, які ховалися в харківському метро від російських обстрілів. 

Жодна дитина не має ризикувати життям та здоров’ям, повертаючись додому зі школи, гуляючи в парку чи на дитячому майданчику. Доки територія України забруднена мінами, наш обов’язок – розповісти дітям про загрозу вибухонебезпечних предметів та пояснити, як залишатися в безпеці”, наголосив голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Мурат Шахін

Уже зараз учителі можуть ознайомитись із посібником з детальними планами, а також презентаціями для уроків з мінної безпеки, адаптованими для початкової та середньої школи. 

Серед матеріалів для дітей є, наприклад, “Безпечні канікули” для дітей віком 310 років, “Суперкоманда проти мін” для дітей віком 816 років, “Пес Патрон” для дітей віком 416 років. 

Нагадаємо, що внаслідок повномасштабного вторгнення Росії Україна стала однією з найбільш замінованих країн у світі. За попередньою оцінкою Світового банку, щоб виправити це, треба 37,4 мільярда доларів.

ZMINA розповідала, як уберегти дитину від раптової загибелі на міні.

Фотографія обкладинки: ЮНІСЕФ 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter