Депортовану з Росії львівську журналістку Бойко, підозрювану в сепаратизмі, відпустили із СІЗО

Дата: 10 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Депортована з Росії у 2019 році журналістка Олена Бойко (Віщур), яка виступала як експертка на пропагандистських шоу в РФ та підозрюється в сепаратизмі в Україні, вийшла із СІЗО під заставу. 

Про це в прокуратурі Львівщини повідомили виданню Zaxid.net.

У відомстві розповіли, що досудове слідство в кримінальному провадженні щодо Бойко завершено і зараз триває розгляд справи в суді. Львів’янка перебуває на волі вже понад місяць, бо сплатила заставу в розмірі 168 160 грн і вийшла із СІЗО ще 3 березня. Наразі Бойко має за першим викликом з’являтися до слідчих і на засідання суду. Як запевнили журналістів у прокуратурі та СБУ, підозрювана добровільно виконує всі формальності, але досі залишається під певним наглядом.

Нагадаємо, що у 2014 році Бойко почала поширювати в мережі антиукраїнські матеріали, а згодом поїхала на окуповані території Донбасу. З березня 2016 року журналістка неодноразово виступала на російських політичних ток-шоу, де критикувала чинну владу України, а також відкрито підтримувала збройні формування на Донбасі.

Бойко виступає на одному з пропагандистських шоу 

У січні минулого року львів’янку депортували з Росії, а вже наступного дня її затримала СБУ та звинуватила в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України. Журналістку спочатку арештували без права внесення застави. Сама Бойко звинуватила співробітників СБУ в співпраці з ФСБ. Правоохоронці мали розслідувати різні версії, чому Росія депортувала жінку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter