Денісова звернулася до поліції через черговий гомофобний інцидент щодо ЛГБТ-організації в Одесі  

Дата: 21 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до поліції через черговий гомофобний інцидент стосовно Асоціації ЛГБТ “Ліга” в Одесі: нещодавно її офіс учергове обклеїли гомофобними листівками. 

Про це Омбудсманка повідомила у своєму телеграм-каналі. 

“Чергова атака на офіс ГО “Асоціація ЛГБТ “Ліга” в місті Одеса, який невідомі обклеїли листівками гомофобного змісту. Про це мені стало відомо з моніторингу засобів масової інформації. Перешкоджання діяльності громадської організації трапляється не вперше”, – написала Денісова. 

Вона додала, що вже звернулася до керівництва Національної поліції України щодо надання інформації про відкриття провадження за цим фактом, проведені слідчі дії та ухвалені процесуальні рішення.

“ЛГБТ-спільнота є однією з найбільш вразливих категорій громадян, які постійно потрапляють під тиск та дискримінуються, саме тому питання додержання прав ЛГБТ-спільноти перебувають на моєму постійному контролі”, – наголосила Омбудсманка.

Нагадаємо, що діяльності “Ліги” систематично намагаються перешкоджати праворадикали. В ніч з 18 на 19 липня невідомі молодики обклеїли вхід до музею Олександра Пушкіна, а також двері офісу “Ліги” гомофобними листівками на кшталт “Залиш орієнтацію вдома”, а також іншими: “Аборт – це вбивство”, “Традиція, сім’я, порядок” тощо.  Проти ночі в суботу, 29 травня, семеро невідомих закидали камінням одеський офіс організації: там розбили два вікна та пошкодили камеру зовнішнього спостереження. Це був уже четвертий епізод пошкодження приміщень, які “Ліга” орендує в Одесі та Миколаєві – щодо жодного з випадків правоохоронці не провели повноцінного розслідування. Невідомі також систематично погрожують підірвати офіс організації в Миколаєві. 

Читайте також: “Традиція і підлітки: як після зриву прайду в Одесі продовжують протидіяти ЛГБТ”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter