“Тюльпан прав людини” від Нідерландів отримала правозахисниця Ольга Решетилова і МІПЛ

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Цьогорічну нагороду Посольства Королівства Нідерландів в Україні “Тюльпан прав людини” за видатні досягнення в боротьбі за права людини отримали правозахисниця Ольга Решетилова та Медійна ініціатива за права людини (МІПЛ). 

Про це повідомляє кореспондентка онлайн-видання ZMINA, яка була присутня на церемонії вручення премії у Києві. 

Фото: ZMINA

Нагороду Ользі Решетиловій вручив посол Нідерландів в Україні Єннес де Мол. На церемонії нагородження також була присутня перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.

“Цю нагороду ми присвячуємо людям, які борються за нашу свободу і платять за це найвищу ціну, потерпілим від російської агресії – за те, що вони знаходять у собі сили і діляться своїми свідченнями з нами, щоб ми могли їх розказати світу”, – сказала Ольга Решетилова.

“Тюльпан прав людини” – нагорода уряду Нідерландів, ініційована Міністерством закордонних справ. Із 2008 року вона щорічно присуджується правозахисникам та організаціям, що підтримують права людини на глобальному рівні. Окрім цього, з 2018 року посольства Нідерландів у різних країнах теж вручають місцеві нагороди активістам та правозахисникам, які захищають права людини.

У 2021 році “Тюльпан прав людини” в Україні отримували виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк та голова громадської організації “Інсайт” Олена Шевченко, у 2020 році – голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик і заступниця голови центру “Жіночі перспективи” Марта Чумало, у 2019 році – кримська адвокатка Ліля Гемеджі та одеський активіст Віталій Устименко, у 2018 році – співзасновник громадської організації “Доступно.UA” Дмитро Щебетюк.

Також на глобальному рівні Міністерство закордонних справ Нідерландів до цьогорічного короткого списку номінантів включило коаліцію “Україна. П’ята ранку”, до якої входить і Центр прав людини ZMINA. Імена переможців стануть відомі 8 грудня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter