Адвокатка Гемеджі та активіст Устименко стали лауреатами премії “Тюльпан прав людини”

Дата: 06 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Лауреатами цьогорічної премії “Тюльпан прав людини” стали кримська адвокатка Лілія Гемеджі та одеський активіст Віталій Устименко. 

Про це повідомили в посольстві Нідерландів. 

“Тюльпан прав людини” – нагорода уряду Нідерландів, ініційована Міністерством закордонних справ. Із 2008 року вона щорічно присуджується правозахисникам та організаціям, що підтримують права людини на глобальному рівні. Окрім цього, з 2018 року посольства Нідерландів у всьому світі теж вручають місцеві нагороди активістам та правозахисникам, які опиняються в небезпеці через свою роботу.

Лілія Гемеджі отримала нагороду за свою роботу в окупованому Криму.

“Гемеджі – одна з небагатьох адвокатів на півострові, які беруть участь у політично мотивованих процесах. Неодноразово отримувала погрози і попередження з вимогою припинити правозахисну роботу”, – розповіли про лауреатку в посольстві.

Устименко отримав премію за свою активістську діяльність в Одесі. У червні минулого року на нього напали з ножем серед білого дня двоє чоловіків. У посольстві зазначили, що він став жертвою нападу саме через свою антикорупційну діяльність.

Як відомо, Одеса є лідером в Україні за кількістю нападів на громадських активістів у 2018 році. Лідирує вона після Києва і 2019-го, за моніторингом переслідувань активістів, правозахисників та журналістів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter