Цьогоріч в Україні не проводитимуть масових заходів до Дня пам’яті та примирення

Дата: 06 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Через пандемію коронавірусу цього року в Україні не проводитимуть масових заходів до Дня пам’яті та примирення, 8 травня, та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, 9 травня.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду. 

Масові заходи не проводитимуть, щоб не наражати на небезпеку людей. Водночас Шмигаль попросив посадовців не забувати про ветеранів Другої світової. 

“Єдине прохання до голів обласних державних адміністрацій – особисто або на рівні заступників забезпечити індивідуальне відзначення ветеранів Другої світової війни, які є в областях, цього року”, – сказав Шмигаль. 

Нагадаємо, що вперше 8 травня Україна відзначила День пам’яті та примирення у 2015 році. Саме цього дня 1945 року Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла Акт про беззастережну капітуляцію збройних сил нацистської Німеччини. Як відомо, загальну кількість загиблих під час Другої світової війни українців можна порівняти з населенням сьогоднішньої Австрії. Кількість втрат тільки мирного населення, серед яких 1,5 млн – євреї, становить 5 млн осіб. 

У 2017 році помер найстарший чоловік світу, який пережив Голокост. У концентраційних таборах він втратив двох дітей та дружину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter