Цього року щодо дітей скоїли 24 сексуальні злочини – ОГП

Дата: 31 Січня 2020
A+ A- Підписатися

Поточного року правоохоронці зареєстрували 24 злочини сексуального характеру щодо дітей. 

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора. 

У відомстві також навели статистику щодо злочинів сексуального характеру, які скоїли проти дітей минулого року. Так, у 2019 році зареєстрували понад 550 кримінальних правопорушень проти статевої свободи та недоторканості дітей. Водночас кількість потерпілих неповнолітніх лише від зґвалтувань сягнула 148 осіб, що більш ніж удвічі  перевищує показник 2018 року, зауважили в офісі. 

“Усі злочини щодо сексуального насильства над неповнолітніми перебувають на контролі керівництва Офісу генерального прокурора. З початку року в складі Офісу генерального прокурора було створено відділ протидії насильству щодо дітей, що ввійшов в управління захисту прав дітей та протидії насильству”, – додали у відомстві. 

Нагадаємо, що на початку січня Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи і статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за такі злочини.

Ще до підписання документа деякі правозахисники розкритикували його, адже, на їхню думку, встановлення однакового покарання за вбивство і за зґвалтування та сексуальне насильство критично збільшить кількість випадків убивства малолітніх під час або відразу після скоєння злочинів.

Раніше ZMINA більш докладно писала про ризики запровадження реєстру та те, чому виключно посилення покарання не вистачить для того, аби вберегти дітей від сексуального насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter