Цього року “Феофанія” залишиться відкритою для всіх українців

Дата: 03 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У 2023 році клінічна лікарня “Феофанія” надаватиме безоплатні послуги усім пацієнтам, а список цих послуг збільшиться.

Про це розповіли в уряді. 

Фото: Ізим Каумбаєв

Лікарня з 2002 року підпорядковується Державному управлінню справами та десятки років була закритим закладом, де лікували держслужбовців, працівників дипкорпусу іноземних держав та міжнародних організацій, а також тих, хто має особливі заслуги перед Україною в умовах мирного, надзвичайного та воєнного стану.

Серед тих, кого лікували у “Феофанії”, були й поранені українські військовіі Але на відміну від офіційних військово-медичних закладів України, військових шпиталів-госпіталів, при яких діють військово-лікарські експертні комісії та бюро судової військово-медичної експертизи, у "Феофанії" не можуть, наприклад, встановити ступінь втрати боєздатності. , а також звільнені з російського полону. 

Втім, наприкінці 2021-го уряд підтримав пілотний проєкт та відкрив “Феофанію” для всіх українців. Спочатку дозволили надавати медичні послуги за пакетами, що стосуються гострого мозкового інсульту та гострого інфаркту міокарда, але з цього року спектр безоплатних послуг розширили. 

“До переліку безоплатних послуг, які доступні пацієнту за Програмою медгарантій, ми додаємо ще радіологічне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями в стаціонарних та амбулаторних умовах”, – розповідає міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Цього року з державного бюджету на охорону здоров’я піде понад 200 мільярдів гривень, а більша частина має покрити витрати на реалізацію програми медичних гарантій. 

Нагадаємо, що нещодавно в Україну закупили два десятки апаратів для КТ, яку за призначенням лікаря мають робити безоплатно. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter