Уряд закупив два десятки апаратів для КТ, яку за призначенням мають робити безоплатно

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Уряд закупив 20 сучасних апаратів для комп’ютерної томографії, які незабаром мають розподілити до медзакладів в різних куточках України.

Про це розповіли у Кабінеті Міністрів. 

Апарат для комп’ютерної томографії на Черкащині, 2021 рік. Фото: vycherpno.ck.ua

Проводити комп’ютерну томографію за призначенням лікаря українцям мають безоплатно, бо ця процедура входить до пакета гарантованих медичних послуг. Інші безоплатні послуги ви можете переглянути за посиланням

Щонайменше три КТ-апарати із двох десятків куплених встановлять в Інституті серця, Національному інституті раку та Охматдиті. Щодо місця знаходження інших 17 у відомстві нічого не зазначили. 

“За останній рік до лікарень нам вдалося поставити близько 12 000 одиниць медичного обладнання на суму близько 4 мільярдів гривень. І це лише початок. Наразі за допомогою міжнародних партнерів та закупівель із державного бюджету ми продовжуємо забезпечувати медзаклади критично важливим обладнанням”, – каже міністр Віктор Ляшко

МОЗ просить медзаклади максимально сприяти встановленню обладнання та введенню його в експлуатацію у найкоротші терміни. 

Нагадаємо, що цього року з бюджету на охорону здоров’я піде понад 200 мільярдів гривень. Більша частина піде на реалізацію програми медичних гарантій, яку назвали одним з пріоритетних напрямів. 

Фотографія обкладинки: angelholm.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter