Цієї весни в Україні висадять не менш ніж 200 мільйонів сіянців

Дата: 22 Березня 2023
A+ A- Підписатися

Міндовкілля найближчим часом подасть до Мін’юсту наказ, що дозволить висадити не менш ніж 200 мільйонів сіянців, зокрема й на деокупованих територіях.

Про це розповів міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець.

Ілюстраційне зображення

Стець підкреслив, що ліс для українців не просто ресурс, але й дім.

“Це не паливо й не паркінг для танків. Це домівка для 80% світового біорізноманіття, поглинач викидів від транспорту та промисловості. А ще важливий захист для боротьби з кліматичною кризою”, – додає посадовець. 

У Міндовкіллі переконують, що прагнуть до сталого лісокористування, головна мета якого – це поява лісових масивів не плантаційного типу, а максимально наближених до природних. 

“Тисячі й мільйони гектарів випаленої землі – окрема плата за Незалежність, яку наш народ відстоює зі зброєю в руках. Пам’ятаймо про це й бережімо наші ліси”, – закликав Стець. 

Нині під російською окупацією перебуває майже півмільйона гектарів українського лісу

Фото: AP Photo / Andriy Andriyenko

Російська агресія вже завдала українській екології збитків на кілька трильйонів гривень, тож Україна збирається звертатися до Міжнародного суду ООН, щоб притягнути росіян до відповідальності за екоцид.

Утім, лише деякі злочини російських військових проти природи можна розслідувати як воєнні, однак і для цього треба довести, що дії завдали довкіллю не лише масштабної, але й довготривалої та серйозної шкоди. Визнати поняття “екоцид” на міжнародному рівні Україні допомагає Фінляндія. 

Нагадаємо, у Міндовкіллі вважають, що поширення знань про довкілля допоможе людству стримувати війни в майбутньому. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter