“Це ж не може тривати вічно”: Антоненка та Кузьменко вчергове залишили під вартою

Дата: 24 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Шевченківський районний суд Києва продовжив запобіжні заходи підозрюваним у вбивстві журналіста Павла Шеремета Андрію Антоненку та Юлії Кузьменко.

Про це повідомили на сторінці Free Riff у фейсбуку. 

Фото: Ґрати

Адвокати Антоненка клопотали про зміну запобіжного заходу для нього на будь-який, що не передбачає перебування в СІЗО, зокрема домашній арешт. Захист Кузьменко просив відпустити її на поруки або під особисте зобов’язання. Серед тих, хто був готовий узяти обох підозрюваних на поруки, був колишній президент України Петро Порошенко, депутати Олексій Гончаренко, Яна Зінкевич, Володимир Ар’єв, Марія Іонова, Роман Костенко та Аліна Михайлова, а також підполковник Олексій Нікіфоров.

Окрім цього, адвокати Антоненка просили випустити свого підзахисного на час засідання з “акваріуму”, однак суддя не Голуб не дозволила цього. 

“Якщо чесно, я завжди сподівався, що звільнять, це ж не може продовжуватися вічно”, – сказав Антоненко після оголошення рішення суду.

Щодо третьої підозрюваної в справі Яни Дугарь, то вона досі перебуває під особистими зобов’язаннями. 

Фото: Ґрати

Нагадаємо, що всі підозрювані у вбивстві Шеремета заперечують причетність до злочину. Так, захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

Нещодавно колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар розповсюдив записи розмов своїх колишніх колег, де обговорюють ймовірні варіанти вбивства Шеремета. Експертиза підтвердила справжність запису, однак українські правоохоронці вже встигли заявити, що нові факти не вплинуть на долю підозрюваних. 

Наприкінці лютого в парламенті вимагали припинити переслідування підозрюваних у справі Шеремета.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter