“Чипування” внаслідок вакцинації: держслужбовцям порадили не жартувати про це в соцмережах

Дата: 12 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) спільно з Комунікаційним центром вакцинації від COVID-19 при Центрі громадського здоров’я МОЗ України (ЦГЗ) розробили для держслужбовців порадник, де розповідається, як коректно комунікувати на тему вакцинації проти коронавірусу в соцмережах. Зокрема, чиновникам порадили утриматися від жартів про “чипування”.

Про це повідомляє пресслужба МКІП.

Джерело: pixabay.com

У пораднику представлені чотири основні правила комунікації щодо вакцинації проти COVID-19. Одне з них – не повторювати дезінформаційні наративи.

“Найкращий спосіб боротьби з дезінформацією — це ніколи не повторювати недостовірні дані. Навіть жартома сказані фрази на кшталт “я чипувався”, “тепер я чипований” допомагають у поширенні фейків про вакцинацію”, – говориться в тексті порадника.

Водночас чиновникам порадили наголошувати на позитиві від вакцинації, а також ділитися інформацією про те, як і де вакцинувалися, якою вакциною, про свій стан і самопочуття тощо.

У рекомендаціях також є порада закликати оточення вакцинуватись від коронавірусної хвороби.

Завантажити порадник можна тут.

Нагадаємо, що ВООЗ в липні заявила про те, що світ перебуває на початковій стадії третьої хвилі пандемії коронавірусу.

Задля протидії епідемії в Україну до кінця 2021 року має надійти ще 17 мільйонів доз вакцини проти Covid-19 виробництва Pfizer/BioNTech. Про це заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін.

МОЗ розраховує, що до кінця осені 5 млн громадян вже будуть повністю щеплені проти коронавірусу (йдеться про 10 млн доз вакцини). Він додав, що 6 мільйонів щеплень вже зроблені.

Нагадаємо, у курортному місті Моршин на Львівщині щепили від ковіду принаймні однією дозою 72,4% дорослого населення, а повністю завершили вакцинацію двома дозами 66% дорослих мешканців. За даними на 8 серпня, в місті не було зареєстрованих нових хворих.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter