До кінця року в Україну доставлять ще 17 мільйонів доз вакцини Pfizer

Дата: 08 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

В Україну до кінця 2021 року має надійти ще 17 мільйонів доз вакцини проти Covid-19 виробництва Pfizer/BioNTech.

Про це в інтерв’ю “Радіо Свобода” повідомив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін.

Pfizer, Moderna, AstraZeneca демонструють ефективність десь на рівні 91–95%. Тобто рівень захисту умовно вище. Однак чи дійсно ми маємо думати таким чином, що вакцинуватися треба якнайшвидше і саме тією вакциною, яка є зараз. Я ніколи не радив і не буду радити чекати можливості обирати вакцину. Дійсно, наприклад, до кінця року Україна отримає ще 17 мільйонів Pfizer. Однак спалах може статися раніше, аніж ця вакцина вже доїде і буде можливість вибирати“, – сказав Ігор Кузін.

За словами головного санітарного лікаря України, до кінця року планують вакцинувати понад 50% населення. МОЗ розраховує, що до кінця осені 5 млн громадян вже будуть повністю щеплені проти коронавірусу (йдеться про 10 млн доз вакцини). Він додав, що 6 мільйонів щеплень вже зроблено.

Від початку прищеплювальної кампанії щеплено 4 055 092 людини, з них отримали одну дозу – 4 055 090 людей, повністю імунізовані – 2 353 218 осіб. Загалом проведено 6 408 308 щеплень.

Нагадаємо, у курортному місті Моршин на Львівщині щепили від ковіду принаймні однією дозою 72,4% дорослого населення, а повністю завершили вакцинацію двома дозами 66% дорослих мешканців. Наразі у місті немає зареєстрованих нових хворих.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter