У Моршині вакцинували 66% дорослого населення: тепер там немає жодного хворого на ковід

Дата: 05 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У курортному місті Моршин на Львівщині щепили від ковіду принаймні однією дозою 72,4% дорослого населення, а повністю завершили вакцинацію двома дозами 66% дорослих мешканців. Наразі у місті немає зареєстрованих нових хворих. 

Про це повідомили у МОЗ.

Моршин. Фото: з відкритих джерел

Пілотний проєкт із вакцинації Моршина Міністерство охорони здоров’я запустило наприкінці квітня. Загалом, як розповідали урядовці, у місті проживають 4239 людей, з яких 800 – це діти до 18 років, а тому для створення 70% імунного прошарку для запобігання поширенню ковіду необхідно було вакцинувати трохи більше ніж 2 тисячі осіб. 

За даними МОЗ, останній випадок захворювання у місті зафіксували 20 червня. 

“Це дуже хороший результат. Вакцини проти ковіду демонструють високі рівні ефективності та захисту. І це не лише український, але й світовий досвід. Звісно, ми чудово розуміємо всі обмеження такого проєкту, але маємо сказати про те, що досягнуті високі та надвисокі цифри універсального охоплення є необхідною умовою для припинення спалаху і пандемії. До проєкту долучились, окрім медиків, місцева влада, ЗМІ, релігійні спільноти. Тільки разом ми зможемо захистити українців від ковіду. Зараз наша мета – щепити якомога більше людей та не дати пандемії восени загостритись”, – наголосив заступник міністра та головний державний санітарний лікар Ігор Кузін

Із 21 липня в Україні відкрили доступ до вакцинації всім охочим після 18 років. До цього пріоритет мали групи ризику, зокрема літні люди, медики та військові. 

Для отримання щеплення можна обрати один з пунктів вакцинації на сайті МОЗ. Також вакцинуватися можна в пунктах масової вакцинації чи за допомогою мобільної бригади, що виїжджає до колективів кількістю понад 50 людей та маломобільних груп населення. Вакцинація є безкоштовною. 

Наразі першу дозу вакцини встигли отримати понад 3,8 мільйона осіб, а вакцинованих обома дозами налічили понад 2,2 мільйона. 

У питанні вакцинації проти коронавірусу українців, як показують дослідження, найбільше турбують побічні ефекти, безпечність препарату, вартість і походження вакцини. Так, відсутність широкомасштабних негативних наслідків сприяла б наміру вакцинуватись у 17% опитаних. 

Фотографія обкладинки: deinde.com.ua

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter