Кількість цивільних, які загинули через вчорашню ракетну атаку РФ, збільшилася до 39 людей – Зеленський

Дата: 30 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Через ракетну атаку Росії на Україну 29 грудня загинули щонайменше 39 людей. Крім того, поранень зазнали 159 цивільних.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Наслідки російської ракетної атаки на Україну 29 грудня. Джерело: телеграм-канал Володимира Зеленського

“Досі тривають роботи з ліквідації наслідків учорашньої російської атаки. Постраждало майже 120 міст і сіл – сотні цивільних обʼєктів. Загалом через цей удар терористів постраждали 159 людей. Серед них станом на даний час, на жаль, 39 загиблих”, – йдеться у повідомленні.

Він подякував рятувальникам, комунальникам та поліцейським за роботу, а також західним партнерам за підтримку.

“Окремо хочу подякувати всім лідерам світу, політикам і громадським діячам, які засудили цю атаку. Дякую журналістам із багатьох країн, які підтримують наших людей і розповідають правду про російське зло та про наш захист”, наголосив президент України.

Наслідки російської ракетної атаки на Україну 29 грудня. Джерело: телеграм-канал Володимира Зеленського

Нагадаємо, у Києві кількість жертв російської ракетної атаки зросла до 16 людей. 1 січня у столиці оголосили днем жалоби.

Також дні жалоби 30 грудня оголошені в Запоріжжі, Одесі й Дніпрі, де внаслідок ракетного удару росіян 29 грудня загинули дев’ятеро, шестеро та четверо цивільних відповідно.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що вночі та зранку 29 грудня російська армія атакувала Україну 158 засобами повітряного нападу: 122 ракетами різних типів та 36 ударними безпілотниками. Це стало наймасованішою повітряною атакою на нашу країну з початку повномасштабного вторгнення.

Силам та засобам ППО вдалося знищити 114 зі 158 повітряних цілей: 27 ударних БпЛА та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Внаслідок атаки росіян пошкоджені десятки закладів освіти, серед яких дитячі садочки, школи та університети, медичні заклади, житлові будинки, транспортні засоби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter