Під час атаки на Київ 29 грудня загинули щонайменше 16 людей

Дата: 30 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Ракетна атака Росії на Київ 29 грудня стала найбільшою за кількістю жертв серед мирних жителів з початку повномасштабного вторгнення, 1 січня в місті оголосили днем жалоби.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Ракетна атака на Київ Наслідки ракетної атаки на Київ. Джерело: Суспільне

“На цей час (Ред. – 11.00 30 грудня 2023 року) 16 тіл загиблих дістали з-під завалів складського приміщення в Шевченківському районі. Рятувальники продовжують працювати і до завтра розбиратимуть завали. 1 січня в Києві буде оголошене днем жалоби”, – написав Кличко.

Також дні жалоби 30 грудня оголошені в Запоріжжі, Одесі й Дніпрі, де внаслідок ракетного удару росіян 29 груднязагинули дев’ятеро, шестеро та четверо цивільних відповідно.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що вночі та зранку 29 грудня російська армія атакувала Україну 158 засобами повітряного нападу: 122 ракетами різних типів та 36 ударними безпілотниками. Це стало наймасованішою повітряною атакою на нашу країну з початку повномасштабного вторгнення.

Силам та засобам ППО вдалося знищити 114 зі 158 повітряних цілей: 27 ударних БпЛА та 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Внаслідок атаки росіян пошкоджені десятки закладів освіти, серед яких дитячі садочки, школи та університети, медичні заклади, житлові будинки, транспортні засоби.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter