Через ракетну атаку РФ 29 грудня в Україні постраждали шестеро дітей

Дата: 30 Грудня 2023
A+ A- Підписатися
Внаслідок масованої атаки Російської Федерації 29 грудня в Україні поранень зазнали шестеро дітей. Четверо дітей постраждали в Дніпрі та Одесі. Ще є двоє поранених у Львові та місті Сміла на Черкащині.
 
Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.
 
Наслідки російської ракетної атаки по Україні 29 грудня. Джерело: телеграм-канал Володимира Зеленського

“В Одесі поранення отримав 6-річний хлопчик та 8-річна дівчинка. У Львові було поранено 14-річного хлопця. У Дніпрі травмовано 15-річну дитину, також поранення отримав півторарічний хлопчик. У місті Сміла Черкаської області постраждала 15-річна дівчинка”, – йдеться у повідомленні.

Загалом унаслідок повномасштабної збройної агресії РФ в Україні постраждали понад 1680 дітей.

Станом на ранок 30 грудня 2023 року за офіційною інформацією ювенальних прокурорів 513 дітей загинули та понад 1167 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Ці цифри не остаточні. Триває робота з їх встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у таких областях: Донецькій 497, Харківській 304, Херсонській 141, Київській 129, Дніпропетровській 105, Запорізькій 100, Миколаївській 97, Чернігівській 72, Луганській 67.

Нагадаємо, через ракетну атаку Росії на Україну 29 грудня загинули щонайменше 39 людей. Крім того, поранень зазнали 159 цивільних.

Раніше ZMINA повідомляла, що в Києві кількість жертв російської ракетної атаки зросла до 16 людей. 1 січня у столиці оголосили днем жалоби.

Також дні жалоби 30 грудня оголошені в Запоріжжі, Одесі й Дніпрі, де внаслідок ракетного удару росіян 29 грудня загинули дев’ятеро, шестеро та четверо цивільних відповідно.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що вночі та зранку 29 грудня російська армія атакувала Україну 158 засобами повітряного нападу: 122 ракетами різних типів та 36 ударними безпілотниками. Це стало наймасованішою повітряною атакою на нашу країну з початку повномасштабного вторгнення.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter