Через коронавірус Марш рівності в Харкові пройде на автівках

Дата: 28 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Через погіршення епідеміологічної ситуації Марш рівності в Харкові, запланований на 13 вересня, пройде у форматі автопробігу. 

Про це організатори повідомили у фейсбуку. 

13 вересня у Харкові марш ХарківПрайд відбудеться в унікальному форматі автопрайду.Запрошуємо до реєстрації у…

Опубліковано KharkivPride Пʼятниця, 28 серпня 2020 р.

За останню добу в Харківській області налічили понад дві сотні нових випадків коронавірусу. З огляду на це організатори повідомили, що автоколона – найбезпечніший в умовах карантину формат проведення мирного зібрання. Наразі всіх автомобілістів, які поділяють цінності рівності й підтримують вимоги ХарківПрайду, запрошують реєструватися на марш.

Нагадаємо, що у вересні минулого року Марш рівності вперше відбувся в Харкові. До правозахисної ходи тоді долучилися понад три тисячі людей. Проведення маршу в місті намагався заборонити міський голова Геннадій Кернес, однак згодом влада Харкова вирішила не звертатися до суду з проханням заборони, а допомогти з організацією та безпекою фестивалю.

Незадовго до анонсу цьогорічного прайду праворадикальна організація “Традиція і порядок” закликала своїх однодумців замислитися щодо застосування “немирних” способів протесту проти організаторів та учасників. ЛГБТ-активісти в Харкові неодноразово ставали жертвами нападів ультраправих молодиків з угруповань “Традиція і порядок” та “Фрайкор”.  

У травні 2019 року вони ввірвалися на закритий захід, присвячений підготуванню до проведення Маршу рівності в місті. Також вони зірвали ЛГБТ-вечірку, де мали презентувати дружні до спільноти проєкти в Харкові, а ще раніше вибили вікна, закидали димовими шашками та розпилили газові балончики в ком’юніті-центрі під час дискусійного клубу. Організація неодноразово зверталася до правоохоронних органів із заявами про дискримінацію, інциденти та злочини ненависті, утім жодних зрушень у цих справах не відбулося. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter