Через активні бойові дії в Київській та Донецькій областях без газу залишилися близько мільйона людей

Дата: 07 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Київській та Донецькій областях без газу лишаються близько мільйона людей: відновлення транспортування газу зараз надзвичайно ускладнено через значні пошкодження мереж облгазів та активні військові дії.

Про це 7 березня повідомила пресслужба “Оператора ГТС” на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: pixabay.com

Мешканці цих областей опинились на межі гуманітарної катастрофи, без тепла та можливості приготувати їжу.

Водночас “Оператор ГТС України” забезпечив технічну можливість відновлення транспортування газу до міста Ізюм на Харківщині через ГРС “Ізюм”. Відновленням розподільних газових мереж і запуском газопостачання міста займаються фахівці “Харківгазу”, йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що в Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Миколаївській, Харківській та Херсонській областях через військову агресію Росію досі не працюють 35 газорозподільних станцій.

Раніше, 2 березня, міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук звернулася до міжнародних гуманітарних організацій з проханням збільшити допомогу цивільному населенню на Сході України, оскільки поточних зусиль не достатньо.

За її словамиворог обрав шлях терору щодо цивільного населення, насамперед Донецьку та Луганську область: міста Волноваха, Сєвєродонецьк та інші.

7 березня в Міжнародному суді ООН розпочалися слухання за позовом України проти Росії в справі щодо звинувачень у геноциді.

Делегація України на доручення президента Володимира Зеленського представляє в суді правову позицію в справі проти Росії відповідно до Конвенції від 1948 року про запобігання злочину геноциду та покарання за нього. Україна просить суд визначити забезпечувальні заходи щодо Росії, зокрема ухвалити термінове рішення із зазначенням РФ негайно припинити військові дії.

Російські представники в суді брати участь відмовилися. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter