Чехія офіційно ввійшла до Ради ООН з прав людини замість Росії

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Генасамблея ООН обрала Чехію членом Ради з прав людини замість Росії, членство якої в цьому органі тимчасово зупинили через невиправдану та незаконну війну проти України. 

Про це повідомляє “Європейська правда”.

“Генеральна асамблея ООН обрала Чехію на місце в Раді з прав людини, звільнене Росією у квітні 2022 року. Чеська Республіка зберігатиме за собою це місце до 31 грудня 2023 року”, – мовиться в повідомленні пресслужба Ради з прав людини. 

В МЗС Чехії зазначили, що скористаються цією можливістю для просування і захисту прав людини. 

Нагадаємо, що 7 квітня Генеральна Асамблея ООН ухвалили резолюцію щодо зупинення участі Росії в Раді з прав людини через розв’язану нею війну в України.

Резолюцію підтримали 93 країни, 24 виступили проти, 58 утрималися. 

Із 24 лютого до 5 травня Управління Верховного комісара ООН з прав людини зафіксувало 6 802 випадки загибелі або поранення цивільних у контексті збройного нападу Росії на Україну. З цієї кількості – 3 309 загиблих, серед яких 234 дитини, 3 493 поранених, з них 330 дітей. В ООН наголошують, що реальні втрати набагато вищі.
 
Повномасштабне вторгнення Росії в Україну змусило понад 5 мільйонів людей утекти за кордон. Згідно з останньою оцінкою Міжнародної організації з міграції ООН (МОМ), ще 7,7 мільйона громадян України вважаються внутрішньо переміщеними особами, тобто вони залишилися в країні, але були змушені виїхати з власного будинку.
 
Нагадаємо, за даними Уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, Російська Федерація вивезла понад 1 185 000 громадян України, серед яких 200 тисяч дітей, що не підійшли критеріям ФСБ у фільтраційній процедурі, на свою територію. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter