Частину кримчан, яких затримали під будівлею ФСБ Росії у Сімферополі, відпустили

Дата: 05 Вересня 2021
A+ A- Підписатися

Кримських татар, яких після затримання біля будівлі ФСБ Росії в Сімферополі доставили до Залізничного та Центрального відділків поліції, відпустили.

Про це повідомляється на сторінці громадського об’єднання “Кримська солідарність” у фейсбуці.

Фото: facebook.com/lutfiye.zudiyeva

Правозахисниця та активістка “Кримської солідарності” Лутфіє Зудієва повідомила, що стосовно них склали протоколи за частиною 20.6.1 КпАП Росії (Невиконання правил поведінки при надзвичайній ситуації або загрози її виникнення).

“У Криму знову відбуватимуться масові суди щодо адміністративних статей”, – написала Зудієва на своїй сторінці у фейсбуку.

Під будівлею відділу поліції станом на вечір 4 вересня перебували рідні затриманих і активісти.

Нагадаємо, після незаконних обшуків та затримань, які влаштували російські силовики в окупованому Криму 3 та 4 вересня, під будівлю “управління ФСБ” в Сімферополі з протестом вийшли родичі затриманих та небайдужі громадяни. ФСБ затримала близько 50 протестувальників, серед них жінки, люди похилого віку та рідні політв’язнів.

Раніше ZMINA повідомляла, що у ніч проти 4 вересня російські силовики провели обшук у Нарімана Джеляла, кримськотатарського політика, викладача, політолога і журналіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу. Активісти повідомляють, що після обшуків Джеляла відвезли у невідомому напрямку.

Також 3 та 4 вересня в Криму співробітники ФСБ провели обшуки та затримали чотирьох кримських татар: Асана Ахтемова, Азіза Ахтемова, Шевкета Усеїнова та Ельдара Одаманова. Після обшуків усіх чоловіків відвезли у невідомому напрямку, зв’язок з ними відсутній.

Пізніше Луфтіє Зудієва повідомила, що усі затримані 3 та 4 вересня знаходяться в будівлі ФСБ Росії у Криму і Севастополі. Місцеперебування п’ятьох кримських татар розкрив адвокату Ісляму Веліляєву слідчий ФСБ Віталій Власов.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter