Буданова призначили головою Координаційного штабу з питань військовополонених

Дата: 31 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України призначив головою Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирила Буданова. 

Про це в телеграмі повідомляє ГУР.  

Кирило Буданов. Фото з вільного доступу

Координаційний штаб покликаний: 

  • сприяти здійсненню заходів, спрямованих на забезпечення виконання міжнародно-правових зобов’язань України з питань поводження з військовополоненими;
  • координувати діяльність центральних та місцевих органів виконавчої влади, інших органів, органів місцевого самоврядування, військових формувань, утворених відповідно до законів, правоохоронних органів та громадських об’єднань з питань поводження з військовополоненими;
  • визначити шляхи та способи розв’язання проблемних питань щодо поводження з військовополоненими.

Для збору та узагальнення даних щодо військовополонених, загиблих, зниклих безвісти, незаконно затриманих російськими окупантами, зокрема цивільних, в Україні працює Національне інформаційне бюро.

ГУР зазначило, що родичі військовополонених можуть звертатися на його гарячу лінію за коротким номером 16-48 або 38 (о44) 287-81-65 (для дзвінків з-за кордону). 

Для громадян Росії, зокрема членів родини або знайомих російських військовополонених, також запустили сайт “Окупант”, де вони можуть дізнатися про їхній стан та місце перебування. 

Нагадаємо, що 30 травня очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук передала свої повноваження щодо роботи з обміну військовополоненими Головному управлінню розвідки Міністерства оборони України. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter