Британський ексвійськовий, якого окупанти катували в полоні, виграв суд проти РФ в Україні

Дата: 13 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Колишній британський військовий та контрактник ЗСУ Шон Піннер, якого росіяни взяли в полон у 2022 році в Маріуполі та піддавали тортурам, виграв суд проти РФ в Україні.

Про це йдеться на сайті Солом’янського райсуду Києва, а також повідомляють Радіо Свобода, The Daily MailThe Sun.

Шон Піннер. Джерело: The Sun

Шон Піннер подав позов до Солом’янського районного суду Києва у жовтні 2023 року. Днями суд ухвалив рішення про матеріальну компенсацію за тортури в російському полоні. Про яку суму йдеться, не уточнюється.

“Росія має понести відповідальність за те, як вони обійшлися зі мною, і це (рішення українського суду) перший крок… Коли Росія повернеться до реального світу, їй доведеться врегулювати ці судові справи… Йдеться не про сьогодення, а про майбутнє, може, через 10 або 20 років… Ми вже розпочали цей процес і ми не здамося”, – зазначив британець.

The Daily Mai зазначає, що Москва, ймовірно, проігнорує це рішення, але справа може створити прецедент для того, щоб ще більше військовополонених подали скарги на Росію. Сам Піннер у коментарі виданню заявив, що має намір продовжити розгляд своєї справи в британських судах.

У ЗМІ зазначають, що ще один британець Ейден Аслін, який був із Піннером у російському полоні, має намір незабаром позиватися проти Росії.

Піннера та Асліна звільнили з полону, в якому вони провели пʼять місяців, у вересні 2022 року. В інтервʼю виданню The Daily Mail чоловіки розповіли про тортури в російському полоні.

Раніше ZMINA повідомляла, що у російському полоні Шона Піннера, який воював на боці України, катували електричним струмом та музикою, не давали спати та імітували розстріл. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter