Катування струмом та музикою, побиття й імітація страти: британець Шон Піннер розповів про російський полон

Дата: 25 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У російському полоні британця та контрактника ЗСУ Шона Піннера катували електричним струмом та музикою, не давали спати та імітували розстріл. 

Про це він розповів виданню The Sun.

Фото: The Sun

У полон Піннер разом із ще двома іноземцями-контрактниками потрапив у квітні під час оборони Маріуполя. 

“Я знав, що все погано, тому подзвонив своїй дружині (Ларисі. – Ред.) і передав їй передсмертне повідомлення. Але вона навіть не плакала. Вона просто кричала на мене, що я воїн і що я виживу. Це були останні слова, які я почув від неї, і вони мене підтримували”, – пригадує чоловік. 

Російські бойовики влаштували українським захисникам засідку. 

“Тіл було так багато, що це було схоже на зомбі-апокаліпсис… Мене оточили російські сепаратисти. Вони мене роздягли й без причини встромили ніж у стегно”, – розповідає Піннер. 

Британець побував у декількох в’язницях, де над утримуваними знущались. До прикладу, в одній гучно вмикали декілька пісень на повторі метал-гурту  Slipknot та гурту АВВА, а в іншій – Шер. 

Фото: The Sun

“Я більше ніколи не хочу чути жодної пісні ABBA. Я все одно їх ненавидів, тож це були справді тортури… В іншій (в’язниці. – Ред.) умови були кращими, але вони все одно грали музику — і цього разу це була Believe від Шер”, – каже чоловік. 

За час полону Піннеру погрожували розстрілом, охоронець обіцяв вбити та надіслати відео його матері, бойовики імітували страту чоловіка та викрали його весільну каблучку. 

Нині британець з ще чотирма звільненими з полону побратимами знаходиться вдома. 

Нагадаємо, що Росія передала Саудівській Аравії 10 військовополонених іноземців, які воювали на боці України. Мова йде про громадянина Швеції Матіаса Густавссона, громадянина Хорватії Векослава Пребіга, громадян Великої Британії Джона ГардінґаЕндрю ХіллаДілана ХіліШона Піннера та Ейдена Асліна, громадянина Марокко Саадуна Брагіма, а також двох громадян США – Олександра Дрюке та Енді Хʼюна.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter