Британська служба BBC запросила до ефіру російського пропагандиста Євгена Попова – чоловіка Ольги Скабєєвої

Дата: 22 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Британська служба BBC запросила в ефір російського депутата та телеведучого, пропагандиста Євгена Попова – чоловіка російської пропагандистки Ольги Скабєєвої.

Відео розмови з ним оприлюднила телеведуча британського мовника Ялда Хакім у твіттері.

Скриншот з відео ВВС

Вона спитала в росіянина, чому президент Володимир Путін за дві години промови перед російським парламентом нічого не згадав “про події на полі бою”: “Тисячі молодих російських чоловіків і жінок посилають до зони конфлікту. Чи не вважаєте ви, що в росіян є бажання розуміти, чому вони там, які перемоги вже здобуто, чи були ці 12 місяців того варті?”

Попов відповів, що Путін “пояснював це російській аудиторії вже багато разів”.

“Він головнокомандувач і керує цією спецоперацією, але ми хочемо від нього почути – і почули – стратегію Росії. Наша стратегія – це отримати гарантії безпеки для нашої країни, для нашого народу, для звичайних людей, і ми отримаємо ці гарантії від Заходу”, сказав він.

Пропагандист наголосив на тому, що “спецоперація” в Україні продовжується і росіяни переможуть у цій війні. За словами Попова, саме в цьому був меседж Путіна.

“Ми в нього віримо, вся країна вірить, що ми переможемо”, сказав він.

На переконання виконавчої директорки ГО “Інститут масової інформації” Оксани Романюк, запрошенням російського пропагандиста до ефіру ВВС порушила власну редакційну політику. Британський мовник дозволив Попову висловити агресивну пропаганду, а ведуча не змогла зупинити чи заперечити його слова, цитує медіаекспертку сайт ІМІ.

Сімейна пара Попова і Скабєєвої веде спільне шоу на прокремлівському телеканалі “Россия-1”. Відомі агресивними антиукраїнськими висловлюваннями в ефірі.

Чоловік також є депутатом державної думи Росії від путінської партії “Єдиная Россия”.

До нього застосовано санкції в Україні, Євросоюзі, США, Великій Британії, Канаді, Японії, Австралії та Новій Зеландії.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що ведучий телеканалу “Дождь” Олексій Коростельов під час ефіру висловив сподівання, що редакції вдається допомагати військовослужбовцям армії Росії, які воюють проти України.

Згодом головред телеканалу Тихон Дзядко перепросив за висловлювання ведучого й повідомив у твіттері, що уривок вилучили з ефіру. Він наголосив на тому, що його медіа “не займалося, не займається і не займатиметься допомогою з оснащенням російської армії – на фронті чи за його межами”.

Пізніше керівниця інформаційної служби “Дождя” Катерина Котрікадзе сказала, що Коростельова звільнили за висловлювання про допомогу російським військовим.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter