Бранця Кремля Ельдара Кантимірова, ймовірно, етапують до Бурятії – це понад сім тисяч кілометрів від Криму

Дата: 22 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Політв’язня, кримського татарина Ельдара Кантимірова готують до майбутнього етапу до Республіки Бурятія: зараз чоловік перебуває у в’язниці №1 Димитровграда Ульяновської області.

Про це він повідомив у листі до дружини Ельвіни Усеїнової, пише “Кримська солідарність”.

Ельдар Кантиміров. Джерело: “Кримська солідарність”

Чоловік написав, що його, ймовірно, етапують за понад сім тисяч кілометрів від Криму “через помсту за те, що під час відбування у в’язниці вимагав дотримання своїх прав і заперечував порушення прав у суді”.

“Усі мої заяви щодо надання зустрічі з представником адміністрації були проігноровані. До мене дійшли чутки, що це через мій статус політв’язня і мою “надмірну” активність відстоювання своїх прав і законності”, – уточнив Ельдар.

Дату і точну адресу етапування чоловік у листі не вказав.

Нагадаємо, що кримськотатарський активіст Ельдар Кантиміров ще 2017 року виходив з одиночним пікетом з плакатом “Кримські татари – не терористи”, протестуючи проти утисків кримських татар за національною і релігійною ознакою на окупованому півострові. Російські окупанти оштрафували чоловіка на 10 тисяч рублів і натякали йому, щоб він покинув Крим.

10 червня 2019 року російські силовики провели вісім обшуків в Алуштинському і Білогірському районах Криму. Під час цих обшуків вони арештували вісьмох кримських татар, серед яких був й Кантиміров.

Російський суд засудив Кантимірова до 12 років позбавлення волі, Ялкабова – до 17 років.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що політв’язнів Тимура Ялкабова та Ельдара Кантимірова, засуджених у “справі кримських мусульман”, у квітні нинішнього року росіяни близько місяця утримували у штрафному ізоляторі в’язниці Димитровграда Ульяновської області Росії.

Таку міру покарання до бранця Кремля застосовували кілька разів, однак “верховний суд” Криму визнав це “правомірним”.

Читайте також: “Батько до смерті так і не дізнався, де зараз Раїм”: навіщо росіяни етапують кримських політв’язнів у віддалені колонії Росії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter