Бойовики на Донбасі вербують людей для акцій за кордоном – правозахисники

Дата: 06 Серпня 2020
A+ A- Підписатися

Окупаційні адміністрації на Донбасі вербують людей задля участі в акціях за межами України, ймовірно в Білорусі. 

Про це повідомила директорка ГО “Східна правозахисна група” Віра Ястребова.

ОККУПАЦИОННЫЕ АДМИНИСТРАЦИИ РФ В ОРДЛО НАБИРАЮТ БОЕВИКОВ ДЛЯ УЧАСТИЯ ЗА ПРЕДЕЛАМИ УКРАИНЫ.Наши источники информации в…

Опубліковано Vera Iastrebova Четвер, 6 серпня 2020 р.

Згідно з інформацією, яку отримали правозахисники, рекрути повідомляють про точку дислокації, близьку до кордону РФ і Білорусі. Збір проводять через бригаду бойовиків і місцеві військові комісаріати.

“Рекрути пропонують 30 000 рублів, добові та витрати на відрядження. Також вимагають, щоб ті, хто погодився, в терміновому порядку оформили паспорти НЗФ “ЛНР” і “ДНР”, – розповіла Ястребова. 

Голова Східної правозахисної групи також наголосила, що на питання, як бойовики перекидатимуть контингент з окупованих частин Донбасу до Білорусі, рекрути відповідають, що в РФ і Білорусі єдиний економічний простір.

Нагадаємо, що білоруські правоохоронці затримали на території країни 33 бойовиків, які нібито планували влаштовувати провокації напередодні президентських виборів. Невдовзі після появи інформації про затримання російський письменник та бойовик Захар Прилєпін, який підтримує так звані “ЛНР” та “ДНР”, повідомив, що серед затриманих у Білорусі людей є члени його батальйону. Останній воював на території України проти українських військових. 

Відомо, що 9 серпня в Білорусі мають відбутися президентські вибори. Кандидатка в президенти Світлана Тихановська, навколо якої згуртувались опозиційні політики, вже вивезла дітей до однієї з країн Євросоюзу через погрози від невідомих, які вона почала отримувати після заяви про участь у виборчих перегонах. Згодом вивіз дітей та сам поїхав із країни й Валерій Цепкало, якого раніше білоруська ЦВК не зареєструвала кандидатом. Про погрози повідомила навіть кандидатка Ганна Конопацька, яку експерти називають технічною кандидаткою від Лукашенка. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter