Бойовики на Донбасі кинули за ґрати на 12 років чоловіка за “співпрацю з СБУ”

Дата: 26 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

Так званий “Верховний суд” бойовиків “ЛНР” засудив до 12 років ув’язнення за “роботу на українські спецслужби” співробітника Луганського національного університету ім. Тараса Шевченка Антона Григорова.

Про це повідомили на сайті “МГБ ЛНР”.

Чоловіка звинуватили в “державній зраді”. Бойовики стверджують, що його начебто завербувала СБУ, коли він перетинав лінію розмежування в Станиці Луганській. Григоров нібито збирав відомості, що становлять державну таємницю, і передавав їх українським спецслужбам. 

Бойовики не повідомили, коли затримали чоловіка

Нагадаємо, що минулого року між Україною та Росією відбулися два обміни. Спочатку 7 вересня звільнили 24 полонених моряків, Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха та інших політв’язнів, яких РФ роками незаконно утримувала у себе. 

29 грудня на контрольно-пропускному пункті “Майорське” відбувся другий обмінРосія тоді повернула 81 українця, зокрема журналіста “Радіо Свобода” Станіслава Асєєва (Васін) та дописувача з міста Чистякове Донецької області Олега Галазюка.

За даними представниці України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи та колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько 300 людей.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter